Raadslid

Suzan Cornelissen

Energie en Klimaat, Jeugd, Onderwijs

Suzan woont samen met haar vriend en 2 zoontjes in de wijk Overakker en is een nieuwkomer: “Ik ben al wel langer actief binnen de PvdA, maar na de verkiezingsnederlaag in maart 2017 dacht ik, we moeten het vertrouwen van onze kiezers terug verdienen. Ik wilde niet langer meer aan de zijlijn staan maar hier in Breda aan de slag; dicht bij de mensen, laten zien waar we voor staan en wat we samen willen bereiken”.

In het dagelijks leven werkt Suzan voor de Schone Kleren Campagne (SKC), een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. “Ik ben bij SKC verantwoordelijk voor de politieke lobby, dat betekent dat ik Kamerleden en de Minister probeer te overtuigen dat er betere maatregelen nodig zijn om ervoor te zorgen dat kledingbedrijven hun verantwoordelijkheid nemen!”

Suzan was sinds maart 2018 burgerraadslid en op 28 februari 2019 volgde zij Inès den Ouden op .  ‘’Ik vind het eervol om raadslid te mogen worden. Als burgerraadslid heb ik mij vooral ingezet voor onze jeugd en het klimaat. Beide onderwerpen gaan over onze toekomst en daarvoor zit ik dan ook in de politiek’’, aldus Suzan.