Door Suzan Cornelissen op 11 maart 2023

Gedupeerden in beeld?

Naar aanleiding van een artikel in de NRC stelde Suzan Cornelissen vragen aan het college over gezinnen die door een fout van de overheid al jaren in armoede leven.

In het NRC-artikel lazen we dat er al jaren een groep mensen is die onterecht in armoede leeft.
We zien dat dit een enorm complex vraagstuk is, waar het rijk al bijna tien jaar mee worstelt en dat er op gemeentelijk niveau ook nog veel onduidelijk is over hoe en door wie dit probleem opgelost moet worden.

De gemeente Nijmegen is actief opzoek gegaan naar de slachtoffers van deze samenloop van
omstandigheden. In het coalitieakkoord hebben we het (ook op andere beleidsterreinen) vaak over preventie. Dit is wellicht geen preventie meer te noemen, maar de PvdA in Breda vindt het belangrijk dat problemen zo snel mogelijk aan het licht komen. Op deze manier voorkomen we dat bewoners van Breda nog verder in de problemen raken.

De PvdA Breda maakt zich zorgen over deze groep en omdat de gemeente (deels) verantwoordelijk is voor de uitvoering en oplossing van dit complexe vraagstuk, hebben we de volgende vragen voor het college:

  1. Hoe groot is deze groep in Breda? Heeft de gemeente daar zicht op?
  2. Wat doet de gemeente er aan om deze groep op te sporen en te compenseren? En indien het lastig blijkt deze groep in kaart te brengen, is het college bereid meer te doen om deze mensen op te sporen?
  3. Is het college het met de PvdA eens dat het belangrijk is dat eventuele problemen zo snel mogelijk aan het licht komen, zodat er oplossingen geboden kunnen worden?

Op 12 april zijn de antwoorden van het college toegevoegd.

Suzan Cornelissen

Suzan Cornelissen

Suzan woont met haar gezin in de wijk Overakker. In de raad zet zij zich in voor armoedebestrijding, goede kansen op de arbeidsmarkt, voldoende opvangvoorzieningen voor vluchtelingen en duurzaamheid die alle inwoners van Breda ten goede komt! “We staan als Breda voor hele grote uitdagingen de komende jaren. We hebben  nu te maken met een

Meer over Suzan Cornelissen