Burgerraadslid 2019-2022

Joris Hoogbergen

Joris is 34 jaar oud en woont samen met zijn vriendin en twee dochters in Westerpark. Hij werkt bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Als burgerraadslid zorgde hij ervoor dat er aandacht kwam voor jongeren in coronatijd en een verbod op lachgas binnen de gemeente. Hij was van 2016-2019 voorzitter van de afdeling Breda. Hij wil uitvoering geven aan het verkiezingsprogramma Voor een eerlijk Breda, waar hij als voorzitter een belangrijk aandeel in had.  

Joris: ‘Ik wil ervoor zorgen dat ieder kind in onze gemeente de kans krijgt hier goed op te groeien. Bestaanszekerheid voor alle inwoners is voor mij de essentie die ik politiek wil uitdragen.’ Joris wil zich hard maken voor betaalbare woningen voor iedereen, een eerlijke verdeling van gemeentelijke belastingen en een assertieve gemeente die met burgers en instanties zoekt naar oplossingen. ‘Ik ben met veel plezier burgerraadslid geweest. Het is mijn ambitie ons verkiezingsprogramma te realiseren door als raadslid terug te komen de volgende periode.’