Door Younes Nahnahi op 28 maart 2023

Meetbare doelen voor VerbeterBreda

Tijdens de raadsvergadering op 23 maart tevens de eerste dag van de Ramadan, sprak fractievoorzitter Younes Nahnahi over de volgende stap voor VerbeterBreda! Het is een prachtig plan, waaraan nog iets verbeterd kon worden! De motie die daartoe is ingediend, is aangenomen! Dit is de (bewerkte) spreektekst van Younes.

Voorzitter,

Voor u staat een blij mens! Blij omdat het vandaag de eerste dag van de heilige maand Ramadan is, een maand van bezinning, een maand waarin ik opnieuw de kans krijg om mezelf uit te dagen en de beste versie van mezelf als mens en als raadslid neer te zetten. Maar ook zeer blij om vandaag geschiedenis voor Breda te schrijven door het pact deel 3 voor Verbeter Breda te omarmen.

Voor de beeldvorming in vogelvlucht de weg die we met zijn allen hebben afgelegd om dit punt te bereiken. In maart 2019 stelden Arjen van Drunen (toen raadslid), Faysal Boulakjar (namens D66) en ondergetekende een integraal plan voor Hoge Vucht op, omdat de segregatie en kansenongelijkheid zich op een ontoelaatbare wijze manifesteerden in deze wijk en daarbuiten. In 2020 kwam het Rekenkamer-rapport, u allen bekend, over de segregatie in 16 buurten van Breda. Vanaf dat moment kon niemand er meer omheen. Breda zal deze gapende kloof moeten zien te dichten.

De stad Breda kwam samen met haar inwoners, partners en gemeentebestuur in actie om het belangrijkste stadsprogramma tot nu toe op poten te zetten. Verbeter Breda is in het leven geroepen, niet omdat het kan, maar omdat het keihard nodig is!

Zoals bij elke grote verandering heeft deze weg wat hobbels gekend, maar omdat we allemaal geloven in de kracht van de stad die het samen brengt, hebben we deze mijlpaal bereikt. Vanavond stellen wij het pact deel 3 inclusief de notitie gemeentelijke vast. Het eerste uitvoeringsprogramma om de kloof te dichten gaat van start.

Met dit 5-jarige programma vertrouwen wij erop dat deze wijken op verschillende facetten heel wat stappen zullen gaan maken. Ongelijk investeren in ongelijke situaties is de juiste weg om de verwaarlozing en het gat dat in decennia is ontstaan, te dichten.

Voorzitter, je zult maar postcode 4827 JE of 4813 XH hebben en iedere dag tegen allerlei achterstanden, vooroordelen en stigma’s moet opboksen. Ik kan u uit ervaring vertellen dat dat heel vermoeiend is!
Wij zijn buitengewoon positief gestemd over hetgeen in het pact staat aan plannen en doelstellingen. Om de doelstellingen onder de bouwstenen strikter en smarter te maken,  dienen wij deze motie in!

Younes Nahnahi

Younes Nahnahi

Younes Nahnahi, 46 jaar oud en vader van 4 kinderen. Woont in Hoge Vucht.  Een sociaal democraat in hart en nieren die een duidelijke ambitie  heeft om nog meer te betekenen voor zijn mooie stad.  Dankbaar voor het vertrouwen van de partij om als nummer 2 op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen mee te

Meer over Younes Nahnahi