5 juli 2024

Kadernota 2024

Donderdag 4 juli vond het debat plaats rondom de kadernota, deze werd aangenomen met maar liefst 25 stemmen voor en 12 tegen. Hierbij zijn onze drie ingediende moties unaniem aangenomen!

Zelfzorgappartementen voor Senioren en Studenten/Jong Volwassenen

Deze motie richt zich op het creëren van gecombineerde woonvormen voor senioren en studenten/jong volwassenen. Het doel is om senioren en jongeren samen te laten wonen, waarbij zij elkaar wederzijds kunnen ondersteunen. Dit project stimuleert de samenwerking tussen opleidingsinstituten en studenten om actief deel te nemen aan deze woonvorm, wat niet alleen de ouderen ten goede komt, maar ook een bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van jongeren. We hebben het college gevraagd om in overleg te treden met woningcorporaties en andere partners om deze woonvorm te realiseren.

“Breda voor Iedereen en Breda Gelijk”

Deze motie benadrukt het belang van toegankelijkheid voor iedereen. Ondanks de vooruitgang die Breda al heeft geboekt, zoals het winnen van de Access City Award in 2018, zijn er nog stappen te zetten. De motie roept op om toegankelijkheid als uitgangspunt te nemen bij het ontwerpen van alle nieuwe publieke gebouwen en ervoor te zorgen dat alle door de gemeente georganiseerde bijeenkomsten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

“Zachte Landing Collectieve Zorgverzekering”

Deze motie, ondersteund door verschillende partijen, richt zich op de afbouw van de collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt aan circa 3.000 inwoners. Hoewel het aanbieden van een ziektekostenverzekering geen wettelijke taak is van de gemeente, willen we de overgang voor de betrokkenen zo soepel mogelijk laten verlopen. Het college is gevraagd om deelnemers te ondersteunen bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering, hen te helpen bij het vinden van ondersteunende regelingen en de effecten van deze maatregel te monitoren.

Wij danken iedereen die heeft bijgedragen aan het indienen en ondersteunen van deze moties. Samen werken we aan een betere, inclusievere en zorgzamere gemeente Breda.

Lees de volledige moties hier:

M8 04072024 PvdA Zachte landing collectieve zorgverzekering

M9 04072024 PvdA Breda voor iedereen en Breda Gelijk

M10 04072024 PvdA Zelfzorgappartementen voor senioren en studenten jong volwassenen