27 juni 2024

Woonvisie Breda: Debatraad 27 juni 2024

Vanavond bespreken we in de debatraad de woonvisie van Breda. Wij hebben twee moties ingediend om deze visie completer te maken.

Motie 1: Doorstroom senioren beter faciliteren  Dit voorstel gaat over het ondersteunen van senioren bij het verhuizen naar woningen die geschikt zijn voor hun levensfase. We willen dat deze woningen dichtbij belangrijke voorzieningen zoals winkels en gezondheidszorg liggen. Ook vinden we het belangrijk om goed te kijken naar wat senioren precies nodig hebben en daar rekening mee te houden bij nieuwe plannen.

Motie 2: Meer Sociale Huurwoningen in Verschillende Wijken Dit voorstel richt zich op het bouwen van meer sociale huurwoningen in wijken waar er nu te weinig zijn. Het doel is om wijken gemengd en leefbaar te maken, zodat er geen scheiding ontstaat tussen verschillende delen van de stad. We vragen het college om hierover met woningcorporaties te praten en ons over een jaar te laten weten hoe het ervoor staat en welke problemen er zijn.

Met deze voorstellen geloven wij dat er een woonvisie ligt die ervoor zorgt dat Breda een stad is waar iedereen fijn kan wonen, ongeacht leeftijd of achtergrond.

 

Je leest de volledige moties hier:

M8_PvdA – Meer sociale huurwoningen en diverse wijken

M9_PvdA – Doorstroom senioren beter faciliteren