Door Peter van der List op 24 oktober 2022

Afval inleveren op de weekmarkt?

Peter van der List stelde samen met een collega van de VVD-fractie het college vragen over een afvalkraam.

Vaak komen materialen die niet thuishoren bij het restafval hier nog wel terecht. Denk hierbij aan stukken elektronische apparaten, ijzer, lampen en andere zaken die eigenlijk op de milieustraat thuishoren. De gemeente Amsterdam heeft iets op dit probleem gevonden, namelijk de afvalkraam.
De afvalkraam is een laagdrempelig inleverpunt voor kleine stukken afval die op weekmarkten te vinden is. Hier kunnen bewoners zaken die eigenlijk thuishoren op de milieustraat hier alsnog belanden, zonder dat we van de burger vragen voor een kapotte lamp naar de milieustraat te rijden. Hiermee zorgen we ervoor dat het afval beter wordt gescheiden en hopelijk de hoeveelheid restafval wordt verminderd.
De Bredase VVD en PvdA stellen de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college op de hoogte van dit initiatief in de gemeente Amsterdam?
  2. Is het college van mening dat deze laagdrempelige manier van afval inzamelen zorgt voor beter gescheiden afval en een mogelijke vermindering van het aantal restafval?
  3. Is het college bereid te onderzoeken wat de kosten hiervan kunnen zijn en met een proef te komen op de Bredase weekmarkten?

Op 31 oktober zijn de antwoorden van het college toegevoegd.

Peter van der List

Peter van der List

Peter van der List (59), Bredanaar in hart en nieren. Vanaf zijn 14de opgegroeid in Princenhage, nu woonachtig in de Heuvel. Hij is werkzaam als teamleider maatschappelijke ondersteuning, bij VluchtelingenWerk in Breda Peter is een gezien persoon in de Heuvel en Princenhage en in het Bredase. Peter is 8 jaar voorzitter geweest van het hardloopevenement

Meer over Peter van der List