Bewonersavond in Brabantpark

7 maart 2018, van 19:30 tot 22:00, Grand Café de Koffiemolen, Pels Rijckenpark 1 , 4817 CZ Breda | Grand Café de Koffiemolen, Pels Rijckenpark 1 , 4817 CZ Breda

Op woensdagavond 7 maart om 19.30 uur organiseren wijkraad Brabantpark en PvdA Breda een avond voor alle bewoners van Brabantpark in grandcafé de Koffiemolen.

Op deze avond vragen we de bewoners van Brabantpark hoe zij aankijken tegen:
1. Parkeren in de wijk
De wijkraad krijgt veel opmerkingen over het parkeerprobleem. Tijdens gesprekken met bewoners van Brabantpark en op Facebook zijn bij de PvdA Breda veel opmerkingen binnengekomen over het parkeren in de wijk. Tijdens de bewonersavond zal er gekeken worden hoe dit probleem het beste aangepakt kan worden.

2. De toekomst van het Hero-terrein
In het verleden is door AM Wonen voor het Hero-terrein een mooi bouwplan ontwikkeld: het Heldenpark. De wijkraad en de PvdA Breda hebben in het verleden met bewoners en AM Wonen over het Heldenpark constructief gesproken. Als gevolg van de crisis zijn toen echter veel bouwplannen, waaronder het Heldenpark, afgelast. De gemeente Breda moet tot en met 2029 ruim 10.000 woningen bouwen. Als gevolg daarvan mag verwacht worden dat ook het Hero-terrein weer in beeld gaat komen voor woningbouw. Daarnaast wil Breda graag een stad in een park worden. Ook vanuit die hoedanigheid is het Hero-terrein een belangrijk gebied. De PvdA Breda heeft gemerkt dat dit onderwerp leeft in Brabantpark. Daarom wil de PvdA Breda graag van bewoners horen welke ideeën zij voor het Hero-terrein hebben.

Aanwezig deze avond zijn vanuit de Wijkraad Brabantpark: Ruud van Dijck, Anny van Bijsterveldt, Maurits  Heuijmans en Alina Herder.
Namens de PvdA zijn aanwezig: Attje Kuiken, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en wijkbewoner, Theo Maas (bestuurslid PvdA Breda en wijkbewoner) en Henk Leenders (o.a. oud-raadslid en oud-Tweede Kamerlid).
Als eigenaar van het Hero-terrein zal AM Wonen vertegenwoordigd zijn.