Raadslid 2010-2018

Sanne Bijlsma

Maatschappij

In 2010 stapte Sanne in de wereld van de lokale politiek. Ze werkte destijds aan vrouwenrechten in West- Afrika voor een ontwikkelingsorganisatie, maar zag in haar directe omgeving ook dingen die anders en beter konden. Ook lokaal het verschil maken beviel goed en zij ging voor een tweede periode in onze fractie van de Bredase gemeenteraad. Ze werkte een stuk dichterbij aan de Academie voor Sociale Studies van Avans Hogeschool en combineerde dit alles met haar jonge gezinnetje.

Met haar achtergrond in het sociaal werk en een internationale opleiding politicologie richtte Sanne zich nu in de fractie op het sociale domein.

Sanne “Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van zorg en welzijn. Dit is niet altijd makkelijk, maar ik ben best trots op hoe we dit samen met vele Bredanaars en maatschappelijke organisaties hebben vormgeven. Breda is een sociale stad en de mensen kijken naar elkaar om. Daar waar dit niet vanzelf gaat, moeten we dit goed regelen en iedereen de zorg bieden die nodig is”.

Sanne nam in maart 2018, na twee periodes, afscheid van de Bredase raad.