Door Fractie op 13 februari 2019

Wisseling in de fractie – Ines stopt, Suzan volgt haar op

Inés den Ouden gaat stoppen met haar werk als raadslid voor de PvdA Breda. Ze is naast raadslid ook CEO van het Bredase bedrijf Bodegro. Doordat Bodegro blijft groeien is het raadslidmaatschap niet meer te combineren met haar baan. Suzan Cornelissen – momenteel burgerraadslid voor de PvdA Breda – gaat de vrijgekomen zetel innemen.

De verschuiving van Suzan Cornelissen van burgerraadslid naar raadslid zorgt ervoor dat er één positie van burgerraadslid vrijvalt. Deze zal ingevuld gaan worden door Joris Hoogbergen. Op dit moment is Joris Hoogbergen nog voorzitter van de Bredase PvdA afdeling. Bij de eerstvolgende ALV in maart zal Joris Hoogbergen zijn functie als afdelingsvoorzitter neerleggen en na dat moment zal hij als burgerraadslid benoemd worden. De benoeming van Suzan Cornelissen als raadslid zal bij de eerstvolgende debatraad op 28 februari plaatsvinden.

Inés den Ouden: ‘’Ik heb het erg naar mijn zin gehad als raadslid en in de campagne in aanloop naar de raadsverkiezingen. Door de groei van Bodegro is het raadswerk niet meer te combineren met mijn reguliere baan. Hierdoor heb ik de moeilijke keuze moeten maken om te stoppen als raadslid. Het doet me goed, dat ik met Suzan een hele goede opvolger krijg.’’

Suzan is 34 jaar en woont met haar vriend en twee zoontjes in de wijk Overakker. Ze werkt voor de Schone Kleren Campagne, een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. ‘’Ik vind het eervol om raadslid te mogen worden. Als burgerraadslid heb ik mij vooral ingezet voor onze jeugd en het klimaat. Beide onderwerpen gaan over onze toekomst en daarvoor zit ik dan ook in de politiek’’, aldus Suzan.

Joris is 31 jaar oud en werkt bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarnaast is hij al jaren actief binnen het afdelingsbestuur van de PvdA Breda. ‘’Ik ben met heel veel plezier de afgelopen jaren afdelingsvoorzitter geweest. De komende tijd wil ik me meer met de toekomst van Breda gaan bezighouden en ik ben dan ook blij dat ik burgerraadslid wordt.’’ Op de Algemene Ledenvergadering op 19 maart zal Joris afscheid nemen als voorzitter en zullen de leden een (tijdelijke) nieuwe voorzitter kiezen.

Fractie

Fractie

De Gemeenteraadsfractie van de PvdA telt sinds maart 2018 vier leden. Zij zijn het gezicht van de PvdA naar buiten toe, naar de mensen in de wijken en buurten, naar de rest van de politiek en naar alle maatschappelijke organisaties in de stad. Er zijn twee burgerraadsleden, ter ondersteuning van de fractie. De fractie vergadert iedere

Meer over Fractie