Door Suzan Cornelissen op 16 september 2022

Werkbezoek COA opvang minderjarige vluchtelingen

Sinds juni verblijven er 48 (inmiddels 60) minderjarige vluchtelingen in afwachting van hun asielaanvraag in de tijdelijke opvang van het COA in het oude postkantoor aan de Oude Vest. Deze tijdelijke opvanglocatie kwam in beeld na een dringend verzoek voor meer opvanglocaties om de erbarmelijke omstandigheden in het aanmeldcentrum in Ter Apel, ontstaan door een ernstig tekort aan plaatsen, te verminderen. Gisteren bracht de gemeenteraad een werkbezoek aan de tijdelijke locatie van het COA. Ons raadslid Suzan Cornelissen was erbij:

“Het is indrukwekkend om te zien hoe het pand in korte tijd is omgetoverd in een opvanglocatie voor 60 minderjarige vluchtelingen en er een team van professionals opgezet is dat vol overgave en met veel enthousiasme deze jongeren nu begeleidt”. Ook is het goed om te horen dat er een prettig contact is ontstaan met de ondernemers en omwonenden in de directe omgeving. Er wordt regelmatig hulp aangeboden en de lijntjes zijn kort waardoor er geen overlast ontstaat.”

Deze locatie is echter maar tijdelijk beschikbaar. In november moeten deze jongeren elders opgevangen kunnen worden. De PvdA pleit ervoor dat deze jongeren zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over een nieuwe opvanglocatie waar zij wederom op een humane manier met de juiste begeleiding opgevangen kunnen gaan worden. Wordt vervolgd dus in de aankomende weken.

 

Suzan Cornelissen

Suzan Cornelissen

Suzan woont met haar gezin in de wijk Overakker. In de raad zet zij zich in voor armoedebestrijding, goede kansen op de arbeidsmarkt, voldoende opvangvoorzieningen voor vluchtelingen en duurzaamheid die alle inwoners van Breda ten goede komt! “We staan als Breda voor hele grote uitdagingen de komende jaren. We hebben  nu te maken met een

Meer over Suzan Cornelissen