Samen door de crisis!

Door Arjen van Drunen op 29 maart 2020

Een maand geleden vierden we carnaval. Het feest van verbinding en verbroedering. Destijds hoorden we al wel over corona, maar konden we nog niet voorspellen hoe ingrijpend het virus vier weken later ons dagelijks leven zou beïnvloeden. Inmiddels zijn in Breda en omgeving honderden mensen positief getest op het virus en moest het Amphia Ziekenhuis noodgedwongen patiënten overplaatsen naar ziekenhuizen elders in het land. Dag in, dag uit staan zorgmedewerkers voor ons klaar. En niet alleen zij doen een stap naar voren. Ook onze boa’s, vakkenvullers in de supermarkten, leraren, vrachtwagenchauffeurs en vele andere doen dat!

Daarnaast zijn er veel ondernemers en werknemers die noodgedwongen een stap terug moeten doen en voor wie de toekomst onzeker is. Denk bijvoorbeeld aan onze barmannen- en vrouwen in de horeca, onze hoteliers, onze winkeliers, mensen uit de cultuursector en veel van onze ZZP’ers. Zij willen wel, maar staan nu aan de zijlijn.

Toch laten velen van hen zich niet uit het veld slaan en doen op een andere manier een belangrijke stap naar voren. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor de buren, te helpen bij de nachtopvang voor dak- en thuislozen, gastheer of gastvrouw te zijn in het ziekenhuis of door brieven te schrijven voor ouderen. Juist nu zijn het die dingen, die Breda en omliggende dorpen overeind houden.

En ondertussen zijn in Breda onze burgemeester Paul Depla, onze PvdA wethouder Miriam Haagh en de andere collegeleden 24 x 7 bezig voor onze stad. Miriam met het overeind houden van de zorg voor de mensen die het nu extra moeilijk hebben.

Maar ook de fractie en bestuur zitten niet stil. Zo hebben de fractie en het bestuur van de PvdA De Baronie van Breda gebeld met de oudere PvdA leden. Gewoon om even te horen hoe het met hen gaat en om te horen of zij nog ergens hulp bij kunnen gebruiken. Waardevolle gesprekken, omdat we omkijken naar elkaar! En daar gaan we mee door, want niemand staat alleen en al helemaal niet in deze tijd.

Tegelijkertijd kijken we ook naar de beste oplossingen voor getroffen mensen, instellingen en bedrijven. Zo heeft het college van Burgemeester en Wethouders een sociaal maatregelenpakket afgekondigd. Van steun en hulp voor ZZP’ers tot culturele instellingen en van sportverenigingen tot gesubsidieerde instellingen.

Natuurlijk is het maatregelenpakket erg belangrijk. Maar eigenlijk staat alles in schril contrast met hetgeen echt belangrijk is, namelijk de gezondheid van ons allen.

Daarom: Pas goed op jezelf en anderen. Wees a.u.b. voorzichtig en volg de regels, zodat we elkaar straks weer gezond treffen.

Wil je je verhaal delen? Of wil je de PvdA fractie of het bestuur iets meegeven? Mail dan naar Arjen van Drunen via [email protected] of Pieter Dekkers via [email protected]

Arjen van Drunen, fractievoorzitter PvdA Breda
Pieter Dekkers, afdelingsvoorzitter PvdA Baronie van Breda

Arjen van Drunen

Arjen van Drunen

Arjen van Drunen is 28 jaar en samen met zijn vriendin en dochter woonachtig in Teteringen. Arjen is wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren in ons mooi Breda. In de weekenden kan je hem met zijn mountainbike in de bossen vinden of met een drankje op de Grote Markt. “De plek waar je wieg stond en

Meer over Arjen van Drunen