Door Peter van der List op 16 mei 2022

Peter van der List stelt zich voor

Op donderdag 12 mei werd Peter van der List geïnstalleerd als burgerraadslid voor de PvdA. Hoewel hij een heuse BB-er is (bekende Bredanaar) stelt hij zichzelf graag even voor:

Ik ben Peter van der List, 58 jaar geleden geboren in de Hoge Vucht (Geeren-Zuid) en na wat omzwervingen (in Breda) nu woonachtig in de prachtige Heuvel.

Het is me een eer dat ik gevraagd ben om als burgerraadslid aan de slag te gaan binnen de fractie.

Als betrokken en kritische Bredanaar is het dan ook prettig, als je dan “aan het roer” mag staan van onze mooie stad.

Ik zet me al jaren in als bestuurslid en vrijwilliger binnen diverse stichtingen en organisaties in de stad. Waaronder in Princenhage en in de Heuvel. Maar ook o.a. bij Buddy to Buddy en Breda Stad in een Park. Tevens ben ik medeoprichter en tegenwoordig beheerder van het burgerinitiatief Opgeruimd Breda, waarbij ruim 760 Bredanaars zich vrijwillig inzetten om de stad zwerfafval-vrij te maken en te houden.

Ik hoop dat ik de komende jaren mijn sociaaldemocratische hart kan laten spreken in de raad en Breda nog mooier, groener en eerlijker kan laten worden.

Peter van der List

Peter van der List

Peter van der List (58), Bredanaar in hart en nieren. Vanaf zijn 14de opgegroeid in Princenhage, nu woonachtig in de Heuvel. Hij is werkzaam als teamleider maatschappelijke ondersteuning, bij VluchtelingenWerk in Breda Peter is een gezien persoon in de Heuvel en Princenhage en in het Bredase. Peter is 8 jaar voorzitter geweest van het hardloopevenement de

Meer over Peter van der List