Oud-fractievoorzitter Christ Crul overleden

Door Afdelingsbestuur op 16 augustus 2018

Vorige week is voormalig PvdA-fractievoorzitter Christ Crul op negentigjarige leeftijd overleden. Crul was van 1974 tot 1982 fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in Breda. In zijn periode in de gemeenteraad heeft hij zich altijd hard gemaakt voor ‘de gewone mens’. In zijn fractie streefde hij naar een mix van mensen van verschillend opleidings- en welvaartsniveau. Daarin slaagde hij ook.

Crul zette zich in voor een brede linkse samenwerking in Breda. Dat deed hij als eerste in 1970 toen hij als lid van de vakbond in de gemeenteraad beland. Crul was kandidaat op de lijst van het Progressief Akkoord (PAK). Het PAK bestond uit de PPR, de PvdA en de vakbonden.

Binnen de PvdA staat Crul bekend om zijn enorme arbeidsethos en scherpe inbreng die hij had als raadslid. Hij stimuleerde zijn fractiegenoten, zodat er een stroom van goede nota’s op gang kwam. Als oppositielid zat hij onder meer in de werkgroep Haagse Beemden, waarin hij het college bestookte met tegenvoorstellen. Politiek bedrijven deed hij vanuit een groot links idealisme, ook stond hij bekend om zijn creatieve manier van politiek bedrijven.

Later is Crul ook voor de vereniging Links Samenwerkend Breda (LiSa) en Groen Links actief geweest in de Bredase politiek.

Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte met het verlies.

Waar ben je naar op zoek?