Door Fractie op 18 oktober 2021

Interview met Rob Sips, onze nieuwe fractievoorzitter

Met overtuiging koos de fractie Rob als haar nieuwe voorzitter. Wij feliciteren Rob en hebben er vertrouwen in dat hij met zijn ervaring en inzet een goede opvolger van Arjen is. Vandaag spraken wij Rob over de afgelopen tijd en vooral over de toekomst.

Dag Rob, leuk dat we je spreken. Gefeliciteerd dat je fractievoorzitter bent geworden. We zijn heel benieuwd hoe jij die rol gaat invullen.
Met heel veel enthousiasme! Samen met een mooi team bouwen en verder werken aan een bestendige lijn. Een inhoudelijke lijn die ik samen met Arjen en de fractie de afgelopen jaren heb uitgezet. We zetten in op het tegengaan van segregatie, armoedebestrijding en nieuwe en betaalbare woningen. Dit deden we al en die aandacht is nog steeds meer dan nodig. Dingen gaan niet vanzelf. Nu de wereld na corona weer open is gegaan moeten we een inhaalslag gaan maken. We hebben aan Arjen gevraagd een eindsprint in te zetten en die vraag verplicht ons als fractie tot het doen van hetzelfde.

Wat betekent het voor de fractie met jou als aanvoerder?
Nu Arjen wethouder is geworden is het aan mij om samen met dit mooie en fijne team om onze standpunten in de schijnwerpers te zetten. We hebben sterke mensen in het team met allemaal eigen kwaliteiten. Ik ben trots op Erwin, iemand die altijd aanwezig is in de stad. Is er ergens iets te doen, dan is hij er. En Suzan, ons linkse geweten. Zij weet op een concrete wijze de wereld en daarmee ook ons leven in Breda mooier te maken. Fijn dat Younes raadslid is geworden. Hij en ook Joris functioneerden eigenlijk al als volwaardige raadsleden. Wat verzetten die mannen veel werk en elk op hun eigen wijze altijd een actuele inhoudelijk inzet. Fijn dat Marieke ons team wilde aanvullen. Dat maakt ons team weer compleet. Zij is één van de talenten van de PvdA. Mooi dat ze alvast warm kan lopen richting een nieuwe periode. Ik merk dat het team strijdvaardig is en dat wil ik ook in hen aanmoedigen.

Het is een bijzondere tijd omdat er over een half jaar weer verkiezingen zijn. Hoe ga je daar mee om?
Ik zou zeggen: met volle kracht vooruit. Dubbele inzet op zaken die nog niet gerealiseerd zijn, constructief samenwerken met coalitie- en oppositiepartijen en nadenken over waar wij het positieve verschil kunnen maken voor onze inwoners en de stad. De resultaten van het met elkaar nadenken gaan leiden tot een mooi verkiezingsprogramma. Ik heb er zin in om mijn steentje bij te dragen. Progressief en sociaal gaan we de nieuwe periode in!

Hoe heb je persoonlijk de veranderingen van de afgelopen tijd ervaren?
Het was natuurlijk wel even enorm balen toen Miriam vertelde dat ze ons ging verlaten. Gelukkig hebben we in Arjen een goede opvolger gevonden. Voor mij voelt de verandering als natuurlijk. Ik was er eigenlijk aan toe om de fractie te leiden. Als fractievoorzitter ben je het gezicht van de fractie en dat doe ik graag en daar ben ik naartoe gegroeid. Ik vind het fijn om te merken dat deze fractie zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik onderschat niet welke extra belasting het fractievoorzitterschap met zich meebrengt. Ik ben me daar bewust van en sta klaar voor iedereen of het nu de de fractieleden, de pers, de wethouders, onze leden, de andere politieke partijen of onze inwoners zijn. Ik zou zeggen: weet me te vinden. Onze fractie en ik staan voor jullie open.

Rob, bedankt voor het interview. We wensen je veel succes! We hebben er alle vertrouwen in dat je het goed zult doen en we waarderen je uitnodiging om jullie op te zoeken.

Fractie

Fractie

De Gemeenteraadsfractie van de PvdA telt sinds maart 2022 6 (burger)raadsleden. Zij zijn het gezicht van de PvdA naar buiten toe, naar de mensen in de wijken en buurten, naar de rest van de politiek en naar alle maatschappelijke organisaties in de stad. Er zijn twee burgerraadsleden, ter ondersteuning van de fractie. De fractie vergadert

Meer over Fractie