Door Arjen van Drunen op 28 maart 2022

Informateur brengt advies uit

Lijsttrekker Arjen van Drunen:

Wij zijn trots op ons verkiezingsresultaat. Op veel plekken in de Hoge Vucht is de PvdA de grootste partij en ook bij de Poelewei in Brabantpark, de Verbinding in de Haagse Beemden en Baliënweide in Doornbos-Linie. Onze inzet wordt gezien en beloond.

Tegelijkertijd maken we ons zorgen over de opkomst. Zeker omdat het verschil in opkomst ook onevenredig over de stad verdeeld is en we juist willen dat iedereen gezien en gehoord wordt. We willen de kloof verkleinen!

Na de verkiezingen zijn de gesprekken gestart met informateur Bas van ’t Wout. Wij hebben de volgende uitgangspunten meegegeven voor een coalitie:

· We willen een coalitie die werk maakt van het verkleinen van de kloof.

· We willen een stabiele coalitie, die idealiter kan rekenen op een niet te smalle meerderheid.

· We willen een coalitie die rechts/links en progressief/conservatief aan elkaar verbindt. Dat doet recht aan de uitslag. Daarnaast heeft het verleden laten zien dat dat goed werkt.

· We willen een coalitie die recht doet aan alle delen van onze gemeente en een afspiegeling is van alle wijken en dorpen.

De informateur komt nu met het advies om een coalitie te onderzoeken van VVD, GroenLinks, PvdA en CDA. Een coalitie die kan rekenen op een ruime meerderheid van 23 zetels, die verschillende ideologische stromingen aan elkaar verbindt en recht doet aan de uitslag in de verschillende delen van onze gemeente.

De komende tijd zal moeten uitwijzen of deze samenstelling tot een vruchtbare meerderheidscoalitie kan leiden. Voor de PvdA geldt overigens dat we met alle partijen de samenwerking willen opzoeken. We willen juist een brug slaan tussen de coalitie en de oppositie en vinden het belangrijk om dualistisch te werk te gaan. Dat is ook de manier waarop we met alle partijen tezamen het vertrouwen van de kiezer kunnen terugwinnen en de kloof in onze samenleving kunnen verkleinen.

Arjen van Drunen

Arjen van Drunen

Arjen van Drunen is 28 jaar en samen met zijn vriendin en dochter woonachtig in Teteringen. Arjen is wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren in ons mooi Breda. In de weekenden kan je hem met zijn mountainbike in de bossen vinden of met een drankje op de Grote Markt. “De plek waar je wieg stond en

Meer over Arjen van Drunen