Even voorstellen…

Door Fractie op 30 maart 2018

Op 29 maart werd de nieuwe Bredase gemeenteraad geïnstalleerd. Namens de PvdA-fractie mocht lijsttrekker Miriam Haagh ons team voorstellen. Dit deed zij als volgt:

“Wat ben ik trots om hier vanavond het mooiste en meest vooruitstrevende team van de raad voor te stellen. Zelf inmiddels een ‘oude rot’ hier in deze raadzaal, maar met net zoveel passie als 12 jaar geleden toen ik hier startte.  

Geen elftal, maar de PvdA fractie vormt een mooi kwartet. Ik ben er blij mee om in deze raadsperiode met 4 raadsleden in deze raad mee te doen. Graag stel ik ze aan u voor: 

Allereerst Arjen van Drunen – met zijn 24 jaar, de jongste van de 39 raadsleden. Jong, maar niet onervaren. Arjen deed zijn politieke ervaring op in de raad van Drimmelen, bij de provinciale PvdA en werkte ook een tijd als communicatiemedewerker dichtbij Jeroen Dijsselbloem, toen Minister van Financiën. 

Dat communicatie-advies niet alleen zijn vak is, maar ook zijn passie, laat hij regelmatig zien als presentator van Spraakvermaak waar hij de gasten stevig aan de tand kan voelen. 

De afgelopen maanden was Arjen voornamelijk te zien in een rode PvdA-jas als  campagneleider van deze verkiezingen, dat deed hij met ongelofelijk veel energie en met resultaat. Vanavond strak in pak….. dames en heren: Arjen van Drunen!

Dan Rob Sips – Rob maakte deel uit van de driekoppige fractie van de afgelopen raadsperiode. 

Rob is een breed gewaardeerd raadslid, kundig op de inhoud en als stedenbouwkundige met name ook intensief betrokken bij de veranderingen die eraan komen met de komst van de omgevingswet. 

Sterke teamspeler binnen de fractie en ik weet uit ervaring niet alleen binnen de fractie maar ook thuis. 

Want ging het gisterenavond bij het afscheid van de oude raad regelmatig over veel ballen in de lucht houden, daar is Rob wel echt heer en meester in: met een baan in Rotterdam, de raad in Breda en ondertussen vader van vier jonge dochters, Rob doet het allemaal!

Ines den Ouden maakt het kwartet compleet – Inès staat haar mannetje, iedere dag weer als CEO van een softwarespecialist in met name de medische sector. Leiding geven aan zo’n 25 man/vrouw en iedere dag weer even sprankelend. Inès is sterk analytisch en doortastend. In de gemeenteraad van Heusden deed ze eerder haar politieke ervaring op als raadslid en fractievoorzitter. Een tijdje heeft ze in Den Haag gewoond om vervolgens echt weer thuis te komen in het zuiden, in Breda en hier maatschappelijk betrokken midden tussen de mensen te staan

De PvdA-fractie is ontzettend blij om vanavond ook twee burgerraadsleden te kunnen laten installeren. Want samen met Erwin Hoek en Suzan Cornelissen maken wij ons team echt compleet. Graag stel ik ze voor.  

Allereerst:

Erwin Hoek – Erwin kom je tegen in ongelofelijk veel Bredase dorpen en wijken als het gaat om het tegengaan van armoede en goede zorg. Erwin is de verpersoonlijking van de wil om naast en met de mensen in buurten en wijken op te komen voor bestaanszekerheid en leefbaarheid. Hij is een betrokken, actieve en harde werker die de fractie steeds weer voedt van buiten naar binnen, met veel zelfkennis en ervaring. Bovenal is Erwin trotse vader dan drie prachtige kinderen, onze Erwin Hoek

En dan ten slotte:

Suzan Cornelissen – Suzan, moeder van 2 prachtige, ondeugende jongetjes. Suzan is onze creatieve, inspirerende fractiegenoot met een breed venster op de wereld die laat zien hoe je maatschappelijke opgaven op een zowel sociale als ondernemende manier oppakt. Deed haar politieke ervaring op in Brussel bij de Max van der Stoel Foundation en inmiddels al weer enige tijd de coördinator politiek van de schone kleren campagne. Ruim denkend en vol idealen, met haar positieve energie boort ze steeds die dingen aan die nodig zijn om in de politiek het verschil te maken! Suzan Cornelissen.

En met dit team, voorzitter, gaat de PvdA fractie vol passie en met hart voor Breda deze periode haar raadswerk doen in deze raad!”

Fractie

Fractie

De Gemeenteraadsfractie van de PvdA telt sinds maart 2022 6 (burger)raadsleden. Zij zijn het gezicht van de PvdA naar buiten toe, naar de mensen in de wijken en buurten, naar de rest van de politiek en naar alle maatschappelijke organisaties in de stad. Er zijn twee burgerraadsleden, ter ondersteuning van de fractie. De fractie vergadert

Meer over Fractie