10 oktober 2021

Een bloemetje voor… Arjen van Drunen

Als PvdA Baronie van Breda zijn we enorm trots op het feit dat we sinds deze maand de jongste wethouder ooit in Breda hebben mogen installeren! Daarom hebben we deze maand een iets andere vorm van de “Bloemen voor” dan dat je gewend bent van ons.

Deze keer gaan de bloemen natuurlijk naar Arjen van Drunen, hij is al tien jaar actief voor de PvdA en we willen hem enorm bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren en hem succes wensen de komende periode als Wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren! 

Waar ben je het meest trots op in de afgelopen periode?
Verbeter Breda. In het begin van deze raadsperiode hebben we ons samen met D66 hard gemaakt voor een wijkaanpak voor de Hoge Vucht. Vervolgens hebben we de Rekenkamer gevraagd om onderzoek te doen naar de segregatie in de stad. Uiteindelijk hebben die beide zaken ertoe geleid dat er een langjarig programma opgezet is om onze wijken te versterken. Daar ben ik enorm trots op!

Maar daarbij wil ik ook wel meteen zeggen dat dit pas een eerste stap is. We willen dat het echt van onderop uit de wijken komt, waarbij de gemeente ondersteunt en faciliteert en niet domineert. Hiermee willen we echt duurzame initiatieven in de wijk stimuleren om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. 

 

Erg tof om te horen en ook mooi dat je zulke stappen kunt maken in de dingen die je bereikt! Was dit ook in eerste instantie de reden van je om in de politiek te gaan?
Ja! Ik zag dat de kloof in onze samenleving steeds groter werd en daarom besloot ik me aan te sluiten bij de PvdA. Zodoende wilde ik me actief inzetten voor een socialere en solidaire samenleving.

Toen ik actief werd binnen de partij, had ik nooit verwacht dat ik 10 jaar later wethouder zou worden. Maar nu ik wethouder ben, ga ik met volle energie aan de slag om de tweedeling aan te pakken.

 

Wat heb je als raadslid de afgelopen jaren geleerd dat je zeker gaat meenemen in je functie als wethouder?
De betrokkenheid bij de stad is geweldig! Wanneer ik op mijn racefiets door Breda rijd, dan weet ik precies wat er speelt. Deze bril hou ik me ook altijd voor als ik de stukken lees. Je wil niet vanaf een papieren werkelijkheid naar de stad kijken. Maar je wil je zelf altijd voor ogen houden, wat betekent dit besluit voor de mensen in de wijk? Mijn grondhouding is dan ook: erop af! Niet van papier beslissingen nemen, maar zoveel als mogelijk ter plekke gaan kijken.

Dat is een goed teken, dat de wethouder van Gezondheid op zijn racefiets door de wijk komt! Ik kan me voorstellen dat de tijd schaars is. Maar wat zijn je andere bezigheden als je even niet met de politiek bezig bent?
Natuurlijk is het enorm belangrijk om op zijn tijd even je hoofd leeg te maken. Dat doe ik inderdaad graag op de racefiets, maar sinds drie maanden zijn we ook de trotse ouders geworden van onze dochter Nilou. Dus samen met mijn vriendin en de kleine erop uit gaan vind ik op dit moment het allerleukste!

Heel erg mooi om je op deze manier nog beter te leren kennen Arjen. We wensen je heel veel succes de komende tijd als wethouder in Breda!