Door Afdelingsvoorzitter – Pieter Dekkers op 9 september 2021

Arjen van Drunen lijsttrekker PvdA Breda!

De leden van de PvdA Breda hebben Arjen van Drunen tijdens de algemene ledenvergadering van 8 september benoemd tot lijsttrekker van de PvdA Breda voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Van Drunen is op dit moment fractievoorzitter van de PvdA Breda.

Veel Bredanaars snakken naar een betaalbare woning, dat laat zien hoeveel ongelijkheid er is. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in betaalbaar wonen en leefbare wijken, maar ook de komende jaren zal er nog meer geïnvesteerd moeten worden. De leden zien in hem de verbindende aanpakker, die effectief werkt aan gelijke kansen voor iedereen.

Lijsttrekker Arjen van Drunen daarover: ‘’Verschillende recente onderzoeken laten zien dat de de plek waar je wieg staat en waar je woont van grote invloed is op de kansen die je in Breda krijgt. Daar gaan deze verkiezingen om: gelijke kansen voor iedereen. Gelijke kansen op een betaalbaar huis, goede voorzieningen in de buurt en zorg dichtbij huis.’’

Pieter Dekkers (afdelingsvoorzitter PvdA Breda): ‘’Arjen legde de afgelopen jaren zijn oor goed te luisteren in de stad. Hij weet zo wat er speelt en hoe hij het verschil kan maken. Hij gaat in duidelijke taal met mensen in gesprek. Zo werd hij ook een van de drijvende krachten achter Verbeter Breda. Daarnaast prijzen mensen hem ook om zijn daadkracht. Met Arjen van Drunen als lijsttrekker ben ik er dan ook van overtuigd dat we net als vier jaar geleden in Breda een goed verkiezingsresultaat kunnen boeken.’’

Arjen is sinds 2018 fractievoorzitter en is door de PvdA fractie voorgedragen om Miriam Haagh op te volgen als wethouder. Indien de gemeenteraad daarmee instemt wordt hij op 30 september beëdigd tot wethouder van Gezondheid, Wijkaanpak en Leren. Hij is 27 jaar en woont samen met zijn vriendin en dochtertje in de Bouverijen in Teteringen.

Afdelingsvoorzitter – Pieter Dekkers

Afdelingsvoorzitter – Pieter Dekkers

Meer over Afdelingsvoorzitter – Pieter Dekkers