Internationale Vrouwendag

Door Miriam Haagh op 8 maart 2018, van 12:00 tot 17:00, Breda | Breda

Voor de viering van deze internationale vrouwendag 2018 hebben een paar actieve vrouwelijke PvdA-ers in Breda de lead genomen om een tweetal activiteiten te organiseren:

Van 12.00 – 14.00 uur vindt er in buurthuis ONS een lunch plaats met vrouwen vanuit diverse vrouwenorganisaties (zoals, soropotimistBreda, Vrouwen van Nu, Vrouwen in Beweging, Jonge Ondernemende Moeders en Coöperatie ONS) uit Breda. Tijdens de lunch zullen een 6 tal inspirerende, maar zeer verschillende Bredase vrouwen geïnterviewd worden door PvdA Breda lijsttrekker Miriam Haagh; Waar staan zij voor? Wat inspireert hen? Wat verbindt ze? Welke uitdagingen zijn er voor deze Bredase vrouwen anno 2018? Daarna gaan de vrouwen vanuit de verschillende organisaties samen met elkaar aan de slag met het landelijke thema van de Internationale Vrouwendag “mannen en vrouwen zijn overal gelijkwaardig”.

Later in de middag is er een inspiratiesessie georganiseerd samen met de Ucademy van Avans en NHTV, deze vindt plaats bij Avans (Hogeschoollaan 1), van 15.00 – 17.00 uur. Hier zal onder andere Lutz Jacobi studenten motiveren tegen de stroom in te gaan! Naast Lutz Jacobi spreken o.a. ook Jacomine Ravensbergen (lid van College van Bestuur van Avans), Birsen Basar (winnaar van award meest bekende Nederlander met beperking) en Eva-Lisa Janssen (oprichter van Ucademy).

Met deze activiteiten willen we de aandacht richten op thema’s zoals nieuwe verbindingen, idealisme, zelfstandigheid, empowerment, diversiteit en (mantel)zorg en arbeid.

Miriam Haagh

Miriam Haagh

Met veel plezier en energie werk ik dagelijks als wethouder in onze wijken en dorpen aan een nog sterker Breda. Ik vind het een enorme eer om namens de PvdA wethouder te zijn in de stad waar ik zo van hou. Want dat is Breda voor mij. De stad waarin ik na mijn studie, met

Meer over Miriam Haagh